Jumaat, 3 April 2009

MALU......kemaluan....termalu

malu..
perkara yg x kan lari dari idup kita sebagai manusia...seringkali perkara ini terjadi kepada diri anda...

berkisar malu.

aku sungguh malu terutama kepada ayah mama kerana aku x berjaya menamatkan pengajian aku dengan lancar kt matrix nie....aku malu kerana telah menghancurkan harapan mak bapak aku yg menggunung kerana aku terpaksa extent....

next,
aku malu kerana aku rasa akulah satu2nyer dak jenan yg bernombor 07 yg extent...aku malu dengan rakan2 sekelas kt uia nie,rakan2 seperjuangan terutama anap.....malu giler.....aku malu kerana aku terpaksa menghadap muker dak2 08,aku malu

next,
aku malu kt adik beradik aku,
diorang ponk bajet aku power abes,sebab aku dapat potong diorang time spm...last2 aku matrix ponk kantoi...aku paling malu kt chik aku ....seyes... die dah arr pandai dan rajin,sampai jd cikgu ponk rajen....

famili aku ni agak perfectionist,ayah dan mama slalu ajar supaya excel dalam aper yg kita buat,aku sampai sekarang respect tol kt abg aku,die memang perfectionist....die slalu jd role model aku,walaupun die selalu kene pangkah sebab kurang academic,but personally aku respect giler kt dier kot....memang tip top...aku sampai skang envy giler kt dier....everyting.....start skolah rendah sampai skang.....aku ingat lepas upsr.....aku harap giler aku dapat SAS ,sebab time tue aku tau SAS jer yg mampu nak potong reputasi abg aku sebagai dak koleq.....memang legend arr abg aku time sek rendah lu.....satu kampung heboh....
"Anak cikgu dapat MCKK ek?hebat tol!!"
"oit!! abg ko dak MCKK ek?pehh!!"
peh......memang kembang idung mak bapak aku......aku time tue ....sementara nak tunggu result tue,aku slaluu harap ..."dapat arr sas......leh celen angah"
last2.....dapat jenan!!
but,I never felt down or ashamed to be a jenan student.....walaupun namer skolah ponk samar2,x pernah glemer,biarpon umur skool aku tue samer ngan SAS dan SSP.....tp aku still bangga sampi skang.....aku x pernah MALU nak ngaku dak jenan....bagi aku jenan unik,menarik dan silent killer......

just tgk jenan ek....die satu2nyer SBP ELIT(elit la sgt) yg mix gender.....bkn satu jantina.jenan gak antara sekolah bermedium Melayu pertama kt Tanah melayu....(masuk buku sejarah beb!) pernah melakukan one hit wonders dalam lipatan sejarah.....sbg contoh...Wind Orchestra,PPM,kawat formasi.....memang silent killer.....TEngku Faris listed as best 100 top student mesia....one hit wonders beb....dan satu2nyer sbp elit yg x ternama!!hahaah...
aku x pernah MALU


walaupun aku x handal dan MALU sebab aku x reti sgt main rugby,aku sanggup gak gi main.....tp aku kene usha timing gak...cam game ahad nie,,,lwn racoon....x dpt arr aku main.....timing x besh.....
aku bukan aper....walaupun aku x reti.....aku nak gak main...sebab aku raser tue jerk element dan perkara yg aku tertinggal time skolah lu,daN itu antara cara aku nak sumbang balik jasa jenan kt aku......dan itu sajer yg membezakan aku dan abg aku....
still....kejelesan aku terhadap abg aku still ader efect kt aku...

and kalo ader team orchestra jenan,kompem aku masuk!!

aper2 ponk....aku tinggal satu kata renungan utk hangpa suma...

"MALU ADALAH SEBAHAGIAN DARI IMAN"
SO.....masih beriman la aku kan....hahaahaha...ciao!!

5 ulasan:

itisrajah berkata...

beb.
sabar la ye.
mungkin belum dpt rezeki nk stay uia gombak.
cube lagi.
i'm still proud of you.
chaiyok2!
=)

lavender pelangi berkata...

jgn malu tak bertempat sudey..
watpe nak malu maen sukan..
baek ntok kesihatan..hee

admin berkata...

xpe3....
asalkan masih beriman hik3...

nottingham-university.blogspot.com

SyIdI_89 berkata...

rilek terk..
bt tenang je..
hidup kte bkn nye slalu kt ats kn...
so pk + k terk..
myb ko kne time matrik...org kne time lg truk dlm hidup dorg..
peace terk...!!

alenn berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...