Jumaat, 29 April 2011

Kenapa Fixrezzi Sokong Liverpool FC...

Asalamualaikum...hye...harap semua pembaca dalam keadaan sihat hendaknya


ok ..dikala bosan2 cuti...tiba-tiba saya ada persoalan terlintas...kenapa saya sokong LIVERPOOL FC? kenapa tidak Chelsea? ataupun arsenal....tapi langsung tidak terlintas yg persoalan kenapa saya x sokong Manchaster United, sebab persoalan tersebut mmg langsung tidak ada relevannya dengan hidup saya..( nak cakap sampai mampus ponk x minat MU!)



ok..kembali kepada tajuk.kenapa saya sokong LIVERPOOL..


1.sebab kelab ini ada sejarah yang menarik. saya sokong kelab ini bukan setakat ikut pengaruh rakan atau ikut sedap je..
kelab liverpool ni kaya dengan sejarah.diasaskan pada 1892, kelab ini berpisah dari kelab asalnya EVERTON FC...atas perselisihan paham towkey Anfield,Houlding dengan pengurus kelab...geng2 everton nih cakap yg Houlding nie ader agenda politik , pastuh tak puas ati sebab jual drinks kt stadium(diorang nih methodist kuat nih) camtuh.so...pisah...pada june 19892, terdaftarlah kelab LIVERPOOL FC and Atheletic Ground Ltd...(name kompeni LIVERPOOL asal) aka LIVERPOOL.



Apa yang menarik nye sebab..liverpool nih macam kene aniaya dengan puak2 asal everton nih...tp diorang BANGUN SEMULA AND STRUGGLE  wat kelab baru dan BERJAYA LAK TUH..berbanding Everton sampai skang..!!!

2 kelab ini ada prinsip yg sgt besh...apa lagi dengan motto You'll Never Walk Alone!!
When you walk through a storm
Hold your head up high
And don't be afraid of the dark
At the end of the storm
There's a golden sky
And the sweet silver song of a lark

Walk on through the wind
Walk on through the rain
Tho' your dreams be tossed and blown
Walk on, walk on
With hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone


lagu ni kalo relate balik ngan history club nih...mmg Cun! seyes...masuk abeh...lepas tuh...kalo tgh2 down kan...kt anfield sah2 nyanyi lagu nih(walaupun x pernah samapai Anfield!)...mmg terasa up la kalo dgr lagu nih..!!

3 lagik satu...sebab nih....
 gambar atas nih je da ada dua sebab aku sokong liverpool..act dulu aku fan Chelsea, time n00b ...time tuh sebab ada Zola...ingat Zola? ha....player italy yg kecik tp mantap tuh...aku ske gle tgk die main...tp....setibanya zaman mamat kt atas tuh ...yg pegang piala tuh!! ha...Gerard!! terus aku tangkap syok nak tengok liverpool...sebab die lagik lagik lagik lagik x1juta besh dari Zola!!! hahaah....die mmg captain bola yg aku respect la!! lepas tuh satu lagi sebab ...tengok piala yg dia junjung tuh..pastuh tegok gambar di bawah...

 HAHAHAAHAH.... SEBAB TUH AKU SOKONG LIVERPOOL!!! JGN MARAH EK FAN BIG 4 LAIN!!

p/s : walaupun Liverpool skang mcm down ape sumer...tapi prinsip aku..."Ape gune sokong time kuat je...time kuat ngaku fan, time kalah?" haaa.......time kalah la kita nih nak bukti kita fan ke x! haha...so...sebelum ader aper2  sora sumbang nak attack blog aku...aku bagi siap2 ayat kt atas tuh ek!

okie ,,,adios.!!sebarang komen boley ditinggalkan disini ataupun di twit2 saya -->@fixrezzi, atau di page gengblogger(search fixrezzi)..ok....asalamualaikum!!!

Ahad, 24 April 2011

Antara Token Arcade dan Duit yg Tidak Ternilai..apa hubung kaitnye???

Duit..duit...duit...
 Jika hari ini org sibuk membicarakan perihal harga barang naek...gaji x cukup,.dinar emas...atau yg terbaru pasal duit dilaburkan utk emel 1malaysia...saya...bkn mahu memperihalkan tentang itu pada hari ini.walaupun pada hemat saya,,,rancangan PM utk emel itu adalah BAGUS dan HEBAT(bukan sarcastic ok....serius)....tp kenapa kos nya terlalu tinggi? kalo ianya terlalu tinggi...kenapa perlu direvealkan kepada rakyat jumlahnya., aahhh....bukan itu yang saya mahu ceritakan pada  kali ini..

 apa yg saya ingin ceritakan adalah perihat matawang lama....pernah dengar wang kupang? atau duit pisang?haa....cerita ini berkisar sekitar skop tersebut.Saya di IIUM melakukan biznez kecil-kecilan, saya berniaga dalam bidang perkhidmatan...ha...jangan pessimis...saya menyediakan perkhidmatan percetakan secara kecil-kecilan...lebih dikenali ngan nama MOCK PrinTing...haha...

jadi bila wat printing nih..banyak la syiling kan...org bayar pakai syiling...so...bila abeh sem lepas....saya pun pergi la kira semua keuntungan saya (dalam bentuk syiling tu)...tengah2 kira....sekalu tgk...


"aik??? asal ader org tipu aku byr pakai token arcade nih??????!?!?!"

pastuh tengok balik....nih bukan token nih....baca sket......tengok ader tulih...king george VI..la...nih duit asing nih...mana laku nih...nak buang da nih syiling tuh...pastuh saya belek2 lagik skalik....tengok2...


duit syiling Malaya-1939 aka syiling KGVI 1939

 peh....tahun 1939 tuh beb...duit MALAYA NIh...btw fyi.gambar atas tuh adalah duit sebenar yg telah discan menggunakan printer saya...so....jgn tuduh saya wat cerita ye...hahaha...pehh....so...setelah wat2 research yg agak lama....baru la saya tahu duit ape tuh..
tuh duit yg digunakan di tanah melayu pada suatu ketika dulu...gambor raja tuh adalah King George VI, king and emperor of INDIA....british India ye....kalo x tau...tnye En. Google..hehehe...dan harga syiling ni kalo skang boleyh mencapai
150% dari nilai die pada hari ini...pehhh....(pak cik kayoo!!!)

sp...saya ingin berkongsi cerita ini pada anda semua...dengan pengajaran cerita ini....ALWAYS EXPECT THE UNEXPECTED...AND THINK B4 ACT...dan juga....setinggi2 penghargaan kepada sesiapa yg terbayar syiling tuh kat saya...(JANGAN NAK GATAL2 DECLARE YG SYILING TUH  KORANG PUNYA) HAHAHA....TERIMA KASIH....!!!


p\s: kalo nak tau ke nak deal pasal syiling nih....leh twit saya @fixrezzi....tq... 




Rabu, 20 April 2011

Review & Download Link :Gemilang

 Asalamualaikum.
lama x menulis... kali ni FIXREZZI  nak perkenalkan slot baru kt fixrezzi.blogspot..iaitu review n download link...fixrezzi nak wat review sket pasal drama bersiri melayu kegemaran fixrezzi pada thn 2011 iaitu cerita GEMILANG!!!

GEMILANG? cerita apa tuh? best sgt ker? kenapa fixrezzi follow cite nieh?hahaha..mesti tu yg dipersoalkan oleh anda semua kan? kan?
gemilang nih cerita dia pasal sorang mamat nama Saifulah( hero die lah nie-shaz jazle yg lakonkan watak nie).saifulah  aka lah nie, die adalah seorang budak kampung yg pandai, hebat dan berwawasan.cerita nih berkisarkan kisah idup lah ....dari kecik sampai x kecik da...cerita die berusaha utk belajar...jd anak yatim piatu, dan terpisah ngan adik beradik die..Gemilang tuh nama sekolah swasta yg die bukak balik kt kampung die lepas die dah berjaya,..lah bersama-sama Umar(kamal adli), Asma'( Tiz Zaqyah-pewwwwiiitt!!!)rohana( tasha) yg mengusahakan sekolah tuh yg membantu dak2 kampung yg berpotensi tp cicir kt kampung tuh smpai berjaya...tuh la citer die...best2...

Kenapa ek saya ske tgk cite nih?jawapannye.....hehehe


1st....nie sebab first die....sebab.... Tiz Zaqyah!!! hehehehe....fyi...aku bukan perv ek...just ske tgk die blakon...
 next
sebab mamat nie yg arah....kenal x sape mamat kat atas tuh? nih la kabir bhatia...pengarah citer melayu bersiri yg meletop2 2010 ...Nur Kasih tuh....yg juga bakal dijadikan wayang tuh...waahh....

kepada sesiapa yg nak kumpul cite nie...nieh ade link2 dari http://kepalabergetar.blogspot.com/2011/01/gemilang-tv3-drama-terbaru-isnin-ini.html



ep13-http://hotfile.com/dl/114926101/a72acd4/Gemilang_-_Episod_13_%28Akhir%29.flv.html

Rabu, 6 April 2011

mode exam: antara kenyataan dan impian

minggu nie minggu exam..
memang kelam kabut......buat ape pon x kene....study sampai lebam je taw...
lebam abih bijik mata....

tp isu yg saya ingin ketengahkan...antara kenyataan dan impian...

isu yg menghentam idup saya adlah...

kalo ko mmg rajin.....ko mmg x der masalah dlam exam..
tp?


ya....saya malas nak study....saya x tahu kenapa....byk mender2 lagho yg menarik perhatian...
sem nie....dua paper mmg rasa abeh arapan....x tau la....

tp kepada semua....ingat kata-kata pepapath nih...
" ukur baju di badan sendiri"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...