Sabtu, 25 Jun 2011

E.G.O

ego

bkn nak cite pasal moto ego...tp ego...ya...ego yg sering menjadi masalah kepada org lelaki..mm...aku rasa aku x pernah ader masalah pasal ego ni...tp baru2 nih penyakit ego lebh tuh dah terjadi kat aku.

aku tak tahu...bagaimana dan bila....tp ego aku bila tercabar....aku baru tau aku boleh jadi gila....mungkin itu 'suis' aku kot...tp sebenarnya susah nak kene kacau suis aku nih..
kalo time sekolah tuh...mungkin mender2 maslah pasal ego tu ada....tp menda2 tu da lama jadi sejarah...hampir 5 thn tinggalkan sekolah...dah lama aku x tercabar dan bermasalah dlam ego nih...

masalah bru2 nih....btol2 mnyedarkan aku tentang aku nih agak egois orgnya..tak dinafikan yg aku nih mmg sensitif orgnya...mudah terasa....x suka bertekak...kalo org berguraw pun aku terasa....cm2 la....tp aku x pernah sedar aku nih egois....

mmg bodoh kalau nak cite pasal ego nih...x pernah bawak kebaikan ego nih...slalu bwk masalah...benda2 bodo slalu jadi kalo kait dengan ego ni..

tp kadang2 ego tuh boleh dirujuk kepada maruah...respect....harga diri....jadi....apa pandangan anda?

pandangan saya....mungkin dirujuk kepada respek...dlm senario ini....mmg betul kalo nak dihormati kita kena earn respect tuh..tp kalo dari mula  terasa ketidakrespekan tuh? cmne? hahaha..aku naik sewel....

1 ulasan:

Faaizz d. Zul berkata...

biasa la mok. kadang2 ada certain2 "suis" bawah sedar yang kita tak jangka akan switched on sdrik on certain ocassion.

nak belajar kawal ego pon satu proses susah jugak.

chillax!

setakat knowledge akula kan, kisah iblis adalah kisah keegoan pertama dalam sejarah dunia. sebab itu aku stand for "ego tak bawa apa-apa" ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...