Jumaat, 29 April 2011

Kenapa Fixrezzi Sokong Liverpool FC...

Asalamualaikum...hye...harap semua pembaca dalam keadaan sihat hendaknya


ok ..dikala bosan2 cuti...tiba-tiba saya ada persoalan terlintas...kenapa saya sokong LIVERPOOL FC? kenapa tidak Chelsea? ataupun arsenal....tapi langsung tidak terlintas yg persoalan kenapa saya x sokong Manchaster United, sebab persoalan tersebut mmg langsung tidak ada relevannya dengan hidup saya..( nak cakap sampai mampus ponk x minat MU!)



ok..kembali kepada tajuk.kenapa saya sokong LIVERPOOL..


1.sebab kelab ini ada sejarah yang menarik. saya sokong kelab ini bukan setakat ikut pengaruh rakan atau ikut sedap je..
kelab liverpool ni kaya dengan sejarah.diasaskan pada 1892, kelab ini berpisah dari kelab asalnya EVERTON FC...atas perselisihan paham towkey Anfield,Houlding dengan pengurus kelab...geng2 everton nih cakap yg Houlding nie ader agenda politik , pastuh tak puas ati sebab jual drinks kt stadium(diorang nih methodist kuat nih) camtuh.so...pisah...pada june 19892, terdaftarlah kelab LIVERPOOL FC and Atheletic Ground Ltd...(name kompeni LIVERPOOL asal) aka LIVERPOOL.



Apa yang menarik nye sebab..liverpool nih macam kene aniaya dengan puak2 asal everton nih...tp diorang BANGUN SEMULA AND STRUGGLE  wat kelab baru dan BERJAYA LAK TUH..berbanding Everton sampai skang..!!!

2 kelab ini ada prinsip yg sgt besh...apa lagi dengan motto You'll Never Walk Alone!!
When you walk through a storm
Hold your head up high
And don't be afraid of the dark
At the end of the storm
There's a golden sky
And the sweet silver song of a lark

Walk on through the wind
Walk on through the rain
Tho' your dreams be tossed and blown
Walk on, walk on
With hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone


lagu ni kalo relate balik ngan history club nih...mmg Cun! seyes...masuk abeh...lepas tuh...kalo tgh2 down kan...kt anfield sah2 nyanyi lagu nih(walaupun x pernah samapai Anfield!)...mmg terasa up la kalo dgr lagu nih..!!

3 lagik satu...sebab nih....
 gambar atas nih je da ada dua sebab aku sokong liverpool..act dulu aku fan Chelsea, time n00b ...time tuh sebab ada Zola...ingat Zola? ha....player italy yg kecik tp mantap tuh...aku ske gle tgk die main...tp....setibanya zaman mamat kt atas tuh ...yg pegang piala tuh!! ha...Gerard!! terus aku tangkap syok nak tengok liverpool...sebab die lagik lagik lagik lagik x1juta besh dari Zola!!! hahaah....die mmg captain bola yg aku respect la!! lepas tuh satu lagi sebab ...tengok piala yg dia junjung tuh..pastuh tegok gambar di bawah...

 HAHAHAAHAH.... SEBAB TUH AKU SOKONG LIVERPOOL!!! JGN MARAH EK FAN BIG 4 LAIN!!

p/s : walaupun Liverpool skang mcm down ape sumer...tapi prinsip aku..."Ape gune sokong time kuat je...time kuat ngaku fan, time kalah?" haaa.......time kalah la kita nih nak bukti kita fan ke x! haha...so...sebelum ader aper2  sora sumbang nak attack blog aku...aku bagi siap2 ayat kt atas tuh ek!

okie ,,,adios.!!sebarang komen boley ditinggalkan disini ataupun di twit2 saya -->@fixrezzi, atau di page gengblogger(search fixrezzi)..ok....asalamualaikum!!!

4 ulasan:

Zaihasran Ahadar berkata...

bkn stakat aku je minat Liverpool smpai mati, family aku pun sume same.. ayah aku kompem minat liverpool..mak aku siap suke tgk john barnes main lagi..hahaha..YNWA.

Mr Laici berkata...

Once a reds always a reds.. u never walk alone mate!.. jom makan newcastle..

Entry Terbaru: Gambar Pasangan Zina Mati Melekat

Faaizz d. Zul berkata...

aku suka yang ini --> "Ape gune sokong time kuat je...time kuat ngaku fan, time kalah?"

kemon Liverpool, try compete ngn Spurs meh. ;)

KITA berkata...

aku since 1988...lama kan...YNWA bebehhh

http://apamenuhariini.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...