Jumaat, 25 Mac 2011

25 mac:Hubungkait Antara Polis dan Fixrezzi

Asalamualaikum wbt.
Hari ini 25 mac ,tahukah anda apa yg disambut oleh segolongan 'Hero Malaya' pada tarikh ini saban tahun?

bagi sesiapa yg mungkin tidak tahu, tarikh ini adalah sambutan Hari Polis DiRaja Malaysia.Tahun ini adalah sambutannya yg ke 204.
ya...hari ini adalah hari polis....ya...polis yg sentiasa mempetaruhkan nyawa demi menjaga keamanan rakyat malaysia...hero malaya sebenar!!hari ini adalah hari sambutan polis yg jasanya mungkin selalu dilupa...bila sebut polis...rata-rata ada yg mencarut.ada mengarut.ada mengeluh.ada mengeji.ada mengata...walau mereka pertaruh nyawa..walau mereka berniat murni..tolonglah rakyat malaysia...tolong hargai jasa mereka...jika pada hari ni anda terserempak dengan polis...tolong senyum dan ucap.
    "Selamat HAri Polis,tok!!"
memang x dinafikan ada segelintir polis bertindak luar kawalan, mabuk pangkat dan kuasa...yg akhirnya korup...tp diingatkan...HANYA SEGELINTIR!!!jangan kerana nila setitik habis susu sebelanga ya?
Dengan Rasa Penuh SYUKUR dan HORMAT, Saya FIXREZZI...megucapkan
"SELAMAT HARI POLIS" kepada semua POLIS seantero MALAYA>>dan ucapan ISTIMEWA ditujukan kepada

   DEPUTI SUPERTENDENT POLIS (BERSARA) BASARUDIN BIN MAT WAJIB AMN,KPP,PPT

DENGAN UCAPAN...."SELAMAT HARI POLIS, AYAH!!!"

TAPI....
Tahukah anda apa lagi yg disambut pada tarikh ini oleh segolongan yg lain?PADA HARI INI...
pada 22 thn dahulu...telah berlaku satu kejadian...dimana...seorang bayi comel telah lahir di hospital besar ipoh..pada jam lebeh kurang 11.15 pagi..bayi ini lahir dengan tidak cukup bulan...dan ibu bayi ini terpaksa melakukan operation utk melahirkannya...dengan pembedahan,ibu tersebut terpaksa melaluinya tanpa suami tercinta...kerana perlu bertugas ketika Sambutan HARI POLIS yg ke-182.ini sebenarnya terjadi kerana pada ketika itu, teknologi telefon bimbit tiada...dan maklumat yg disampaikan ke balai polis tidak kesampaian ke tangan si suami..

ya...pada hari ini lahir seorang hamba ALLAH bernama  FIKRI REZZI BIN BASARUDIN,YG PADA HARI INI TELAH GENAP BERUSIA 22 THN.kini lebih dikenali di alam cyber sebagai FIXREZZI...sebagai nama pena..
hahahah...mesti ader org ckp...."dramatik la fixrezzi ni nak ckp arinie besday die!"hahaha
tp itu realitinya...hari ini besday saya...

dan dengan ini, saya mengucapkan setinggi2 rasa SYUKUR ke hadrat Illahi kerana diberi peluang ISLAM DAN IMAN dan diberi lagi NYAWA dikandung badan ini...saya juga ingin pengucapkan terima kasih kepada ahli keluarga....
saya juga nak ucap terima kasih kepada PARA PEMBACA blog saya yg x seberapa...dan juga RAKAN2 yg wish besday saya arinie....

SYUKRAN,ARIGATO,SIE SIE,KAMSAMIDA,TERIMA KASIH!!
dan dengan itu...itulah kaitan polis dan fixrezzi....pada 25 mac saban tahun....kerana kedua2 belah pihak menyambut ulang tahun....wee~~~!

2 ulasan:

Rozuan Ismail berkata...

happy birthday!!

buyat(bebola tomato) berkata...

selamat membosar! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...