Isnin, 21 Februari 2011

Setelah bertahun2...OMG!!! BUFFERED la!!!

Yea!!Setelah bertahun2 mencuba..akkirnya!!: fixrezzi.blogspot berjaya memperoleh Nuffnang "Buffered Earning"!!.
Ape tu "Buffered Earning"??
Kalo korang nak tahu,istilah ni adalah merujuk kepada Metered Cost per Impression (mCPM) yang termaktub(?) dalam polisi Nuffnang!!
Dengan adanye mCPM ni,blog korang akan masyuk berdasarkan "traffic" anda..

Macam mana nak dapat nih ek???
Memang banyak blog-blog yg ditulis oleh ramai blogger2berjaya ada memberi tips2 macam mana nak dapat mender nih..tapi tips aku sikit je utk korang..tp
aku rasa efektif!!;
  1. Jangan give-up menulis.terukan post entry di blog anda!!
  2. Tulis perkara yang boleh menarik minat org..
  3. Kene pandai advertise blog anda.
  4. Gune kan perkhidmata laman sosial(fb,twitter,etc)
  5. Join la gengblogger!!!
  6. Ping blog anda di fb..banyak support grup kt fb..seyes.
  7. plg penting...jgn putus asa..fighting!!
Jadi,kepada bloggers2  dan para peminat(?) fixrezzi.blogspot yg telah memberi sokongan kepada saya...Jutaan terima kasih saya rakamkan...dan diharap tips2 saya diatas dapat membantu!!!
TERIMA KASIH!!!

4 ulasan:

saya_arief berkata...

tahniah2.
:D

bArdbOO berkata...

tahniah yer.. =)

sy pon br je dpt BE..
Jom Lawat: Blog Bardboo
Make Your Own Personalized Gifts Here

fixrezzi berkata...

arief: tq2..
bardboo: ye?wow...tahniah yer

Mardhihah berkata...

waaahhh,,,best2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...